Hej! Mitt namn är Roger Blomberg, jag är frälsningsofficer/pastor inom Frälsningsarmén och Equmenikakyrkan.
Jag bor i Närke och arbetar som fängelsepastor på Kumlaanstalten samt vid häktet i Örebro. Har även viss tjänst inom Frälsningsarmén på kåren i Örebro.
2016 kom min femte bok ut: ”Fågel Fenix”, en reflexions- och tankebok som bygger på mina erfarenheter inom svensk kriminalvård. När jag skrev boken riktade jag mig till intagna på anstalter och häkten, men den passar även för dem som vill veta mer om att leva innanför murarna. Många av kapitlen är allmängiltiga.
Jag har tidigare skrivit boken ”Innanför murarna”, som är en roman och handlar om en fängelsepastor och hans upplevelser. Den boken har varit slut en period, men kom hösten 2016 ut i nytryck. Har även intresserat mig för historia och min släkt. ”Bössan på axeln – spaden i jorden” kretsar omkring anorna på min fars sida, men ger också en bild av hur det var att leva från mitten av 1700-talet till 1930-talet. I huvudet finns också planer på en bok om mina mormödrar. Mina tidigaste böcker ”Hummerns skal brister” och ”Oväntat möte” är båda slutsålda.
Läs mer om böckerna under rubriken: Böcker.

Jag har två söner: Johan och Markus. I min familjen finns även två svärdöttrar och tre barnbarn – alla pojkar.
På somrarna reser jag gärna ut med min gamla husbil ”Herrmann”. Vid dessa resor kommer ofta nya tankar och uppslag till mina böcker.

Håller även på med akrylmålning.
Läs mer om tavlorna under rubriken: Tavlor.