Hej! Mitt namn är Roger Blomberg och jag är frälsningsofficer/pastor inom Frälsningsarmén och Equmenikakyrkan.
Sedan fem år tillbaka bor jag i Närke. Arbetar som fängelsepastor på Kumlaanstalten samt vid häktet i Örebro. Har även viss tjänst inom Frälsningsarmén på kåren i Örebro.
2016 kom min femte bok ut: ”Fågel Fenix”. Jag kallar min bok för en reflexions- och tänkebok och den bygger på mina erfarenheter (ca15 år) inom svensk kriminalvård. När jag skrev boken riktade jag mig till intagna på anstalter och häkten. Men passar även den som vill veta mer om att leva innanför murarna. Många av kapitlen är allmängiltiga.
Jag har tidigare skrivit boken ”Innanför murarna”, som handlar om en fängelsepastor och hans upplevelser. Den boken har varit slut en period, men kom hösten 2016 ut i nytryck.
Mina tidigaste böcker var ”Hummerns skal brister” och ”Oväntat möte”. Båda slutsålda.
Har även intresserat mig för historia och min släkt. ”Bössan på axeln – spaden i jorden” kretsar omkring anorna på min fars sida, men ger också en bild av hur det var att leva från mitten av 1700-talet till 1930-talet. I huvudet finns också planer på en bok om mina mormödrar.
Läs mer om böckerna under rubriken: Böcker.

Jag är gift, min fru heter Monica och jag har två söner: Johan och Markus. På senare tid har familjen utökats med två svärhustrur och 3 barnbarn – alla pojkar.
På somrarna reser vi gärna ut med vår gamla husbil ”Herrmann”. Vid dessa resor kommer ofta nya tankar och uppslag till mina böcker.

Håller även på med akrylmålning, även om det inte blivit så mycket målat på senare tid.
Läs mer om tavlorna under rubriken: Tavlor.